Ilustracija

U protekla 24 sata (21./22. kolovoza 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela i tri prometne nesreće.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom i 50-godišnjakom, obojica iz Brinja, zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. 

U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršene su pretrage prostorija i vozila koje koriste u kojima je pronađena automatska puška, 63 komada raznog streljiva i dva okvira za automatsku pušku, koje su neovlašteno posjedovali.

Protiv njih će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Noću 17./18. kolovoza 2019. godine u Otočcu, nepoznati počinitelj je oštrim predmetom oštetio vrata osobnog automobila u vlasništvu 26-godišnjaka iz Otočca.

Noću 20./21. kolovoza 2019. godine u Novalji, nepoznati počinitelj je pomoću originalnog ili sličnog ključa otključao apartman iz kojeg je otuđio novac u vlasništvu dvojice talijanskih državljana.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

L.O.