Ilustracija

U protekla 24 sata (13./14. veljače 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, dvije prometne nesreće i pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava.

Iz spremišta otuđio trimer, ručni cirkular i brusilicu

U vremenu od 6. do 13. veljače 2020. godine u Počitelju, nepoznati počinitelj provalio je u spremište iz kojeg je otuđio trimer, ručni cirkular i brusilicu u vlasništvu 54-godišnjaka iz Strahonineca, a potom je provalio u još tri objekta iz kojih nije ništa otuđio.

Noću 12./13. veljače 2020. godine u Otočcu, nepoznati počinitelj provalio je u gospodarsku zgradu iz koje je otuđio sušeno svinjsko meso.

Jučer u Ličkom Lešću, nepoznati počinitelj provalio je u staju iz koje je otuđio više janjaca u vlasništvu 66-godišnjaka iz Ličkog Lešća.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Gospića. Druga prometna nesreća je s materijalnom štetom, a dogodila se na području Korenice.

Pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva

Jučer je građanin u mjestu Škare prilikom krčenja zarasle livade pronašao dva ručna bacača raketa tzv. zolje i jednu trenutnu tromblonsku minu, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

L.O./PULS