Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri prometne nesreće. Na dionici državne ceste broj 8 u mjestu Lukovo Šugarje jučer se dogodila teška prometna nesreća s poginulom osobom. Nesreća se dogodila kada je 33-godišnjak iz Zadra upravljao motociklom zadarske registracijske oznake, iz smjera Zadra u smjeru Karlobaga. Uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio je nadzor nad motociklom i udario u rub kamenog zida uz kolnik. Pri tome je motocikl odbačen natrag na prometnu traku gdje je se zapalio i ubrzo u potpunosti izgorio. Vozač motocikla je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 38 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer, 20. ožujka na autocesti A-1, na odmorištu Brloška Dubrava, u smjeru Zagreba, kod 40-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom krapinske registracijske oznake pod utjecajem alkohola od 2,62 g/kg.
Tijekom proteklog vikenda evidentirana su dva pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava. U šumskom predjelu Plješevice kod Korenice pronađen je ručni bacač raketa „Osa“ M-79, kontejner s dvije rakete za bacač i pet komada streljiva call. 7,9 mm. Pronađeni vojni materijal policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske je izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Jučer je u mjestu Divoselo nadomak Gospića pronađena je neeksplodirana mina ručnog bacača M-57 koju je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu uz poduzimanje svih sigurnosnih mjera uništio na mjestu pronalaska. Policijska uprava ličko-senjska ponovno upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

L. O./PULS