Kod Karlobaga smrtno stradao motociklist

U protekla 24 sata (1./2. kolovoza 2017. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, pet prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.

U vremenu od 30. srpnja do 1. kolovoza je u mjestu Mutilić, Općina Udbina, nepoznati počinitelj  provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 73-godišnjaka iz Udbine iz koje je otuđio suhomesnate proizvode i alkoholna pića.

U ponedjeljak, 31. srpnja je iz dva apartmana u Novalji nepoznati počinitelj otuđio elektronsku opremu i nakit vlasništvo 24-godišnje državljanke Gane i dvoje hrvatskih državljana.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Jedna prometna nesreća je sa smrtno stradalom osobom a dogodila se jučer na državnoj cesti broj 8, predio zvan „Rođanka“, Općina Karlobag u 9.55 sati kada je 34-godišnji slovenski državljanin upravljajući motociklom slovenske nacionalne oznake, iz smjera Zadra u smjeru Karlobaga, ulaskom u oštri lijevi zavoj uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio kontrolu nad motociklom, prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je pao i klizeći po kolniku udario u teretno vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera, a s kojim je upravljao 49-godišnjak s područja Zadra.  

Uslijed zadobivenih ozljeda vozač motocikla smrtno je stradao.

Promet na državnoj cesti 8 od Karlobaga do Sv. Marije Magdalene u vremenu od 10,13 do 14,10 sati zbog vršenja očevida bio je prekinut te se odvijao alternativnim pravcima.  

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom na području Karlobaga,  svađom i vikom na području Donjeg Lapca, te držanjem životinja bez nadzora na području Novalje.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.         

L.O./PULS