Kod Korenice dolijao do zuba naoružani krivolovac

0

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom iz Bjelopolja zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela protuzakonitog lova i ribolova i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

On se sumnjiči da je 9. rujna 2021. godine oko 21,10 sati u Bjelopolju s puškom koju je nezakonito posjedovao, odstrijelio ženku divlje svinje. U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga njegovog osobnog automobila i prostorija koje koristi. Tada je pronađena automatska puška „kalašnjikov“ 7,62 mm, puška s užlijebljenom cijevi call. 8X57 mm, lovačka puška call. 12, zračna puška, plinski pištolj i 308 komada raznog streljiva. Policija je kod ovog krivolovca pronašla i 12 komada rogovlja srnjaka ustrijeljenih u krivolovu.

Oglas

Puške, streljivo i rogovlje mu je uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeto, te će protiv njega biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

L. O./PULS