Foto: N.M.

Zahvaljući angažmanu 87 vatrogasaca, kanadera i air-traktora, ali i kiši koja pada na području Korenice, sasvim je ugašen požar iznad Korenice. Zbog izgorjelih elektro-stupova bez struje je ostalo 20-ak domaćinstava s područja sela Vrpile i vodocrpilište koje napaja vodom Udbinu. Direktor Elektrolike Gospić Ernest Petry ističe kako je stanje od ranih sati pod kontrolom.

-Naši su djelatnici  od jutros već realizirali privremene  elektro-vodove za dopremu el. energije. Izgorjelo je 20 elektro-stupova, a do kraja dana će biti postavljeni novi. Prekid u opskrbi potrošača strujom stoga je trajao vrlo kratko, rekao nam je direktor Petry.

Istovremeno na južnom Velebitu nema predaha za vatrogasce. Pročelnik PUZS Joso Živković nas je izvjestio kako je kiša „zaobišla“ dijelove požarišta oko Malog Alana i Okruglica. Na terenu su neprestano članovi DVD-a Jasenice, „Velebit“, Pazarišta i JVP Gospić sa zapovjednikom Željkom Došenom. Iako su na terenu već nekoliko dana   vatrogasci niti ne pomišljaju na odstup dok godi vatrena stihija ne bude sasvim savladana. Nepristupačan teren, gotovo okomiti vrhovi i mnoga minska polja razlozi su zbog kojih  je na južnom Velebitu nemoguće sasvim lokalizirati požare. Kanaderi ne mogu letjeti zbog kiše i grmljavine na području Zemunika. Prema riječima gasitelja sinoć se sa Velebita nisu mogla vidjeti svjetla Gospića jer je vjetar nosio dim u tome smjeru.

M.S.