Iz kuta gledanja Policijske uprave ličko-senjske iza nas je jedan relativno miran vikend. Dogodile su se dvije prometne nesreće su s dvije lakše ozlijeđene osobe, a dogodile su se na području Otočca i Senja.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i redovne preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 38 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 22. siječnja u Ličkom Lešću kod 47-godišnjeg mještanina (2,78 g/kg). Pijani vozač također je upravljao osobnim automobilom iako mu je pravomoćnim rješenjem vozačka dozvola bila poništena, a zbog tehničke neispravnosti vozila izuzete su mu registarske pločice.

On je uhićen i odveden na triježnjenje te uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud gdje mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana.

L.O.