Prema redovnom izvješću Policijske uprave ličko-senjske, u vremenu od 25. listopada do 26. listopada ove godine u Doljanima kod Otočca, nepoznati počinitelj uzeo je pravdu u svoje ruke i napao stoku koja je na otvorenome boravila  bez nadzora. Neutvrđenim predmetom teško je ozlijedio domaće životinje u vlasništvu 30-godišnjaka iz Otočca. Uslijed zadobivenih ozljeda uginula su dva konja, dok su tri konja, dvije krave i jedno tele teže ozlijeđeni.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 49 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je sinoć u Otočcu gdje je najpijaniji sudionik u prometu bio 33-godišnjak iz Tuhelja (2.28 g/kg). 

PULS/L. O.