Na području Policijske uprave ličko-senjske protekloga vikenda evidentirana su tri kaznena djela, šest prometnih nesreća, sedam narušavanja javnog reda i mira i pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva.

Policijski službenici Policijske postaje Senj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjakom iz Senja zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela krađe i oštećenje tuđe stvari.

Ovaj vremešni „mladac“ sumnjiči se da je u vremenu od 6. do 18. lipnja 2020. godine u Senju ukrao željeznu ogradu i oštetio smokvu u vlasništvu 50-godišnjaka iz Senja. Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Noću 21./22. lipnja 2020. godine u Podumu kod Otočca nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću iz koje je ukrao novac u vlasništvu 31-godišnjaka.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 87 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u mjestu Krasno, kod 55-godišnjaka iz Krasna (3.03 g/kg). Protiv njega će biti dostavljen optužni prijedlog nadležnom sudu.

L. O.