U petak je građanin Otočca dojavio da je u Donjoj Dubravi prilikom oranja plugom zapeo za minsko-eksplozivno sredstvo. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske utvrdio je da se radi o topovskom zrnu cal. 105 mm koje je zaostalo iz Domovinskog rata. S obzirom da je zrno bilo u vidno oštećenom stanju i nije bilo sigurno za daljnji transport, uništeno je na mjestu pronalaska.

U subotu je na području Općine Plitvička Jezera građanin Korenice dragovoljno predao automatsku pušku „kalašnjikov“ i 11 komada streljiva call. 7,62×25 mm, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Vikend nije mogao proći bez nadmetanja u brzini vožnje po A-1. Najveća utvrđena brzina kretanja od 238 km/h izmjerena je jučer na autocesti između Svetog Roka i Jadove, u smjeru Zagreba. Pri tome je 66-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom marke Audi, zaustavljen je i kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od jednog mjeseca.

L. O.