Kod Perušića krivolovac usmrtio jelena, Senjanin predao ručne bombe

0

Nakon proljetnog zatišja lopovi su se opet bacili na posao. Tako su tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, a bilo je i pet prometnih nesreća, pet narušavanja javnog reda i mira i jedna dragovoljna predaja oružja.
Noću 8./9. travnja 2016. godine u Otočcu, nepoznati lopov i strastveni pušač provalio je u benzinsku postaju u vlasništvu INA-e, iz koje je otuđio za sada neutvrđenu količinu cigareta.
U mjestu Lipova Glavica, općina Perušić, nepoznati krivolovac odstrijelio je jelena lopatara u vlasništvu 60-godišnjaka s područja općine Perušić.

Već smo javljali o tragičnoj prometnoj nesreći sa smrtno stradalom osobom koja se dogodila na području Otočca. Jedna prometna nesreća sa ozlijeđenim osobama dogodila se na području Gospića. U njoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2) i Novalje (1).

Oglas

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđen je ukupno 31 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 9 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Novalji kod 39-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.10 g/kg).

Protekloga vikenda nešto su intenzivnije tučnjave i vrijeđanja policije. Narušavanja javnog reda i mira počinjena su drskim ponašanjem na području Gospića (1), vrijeđanjem ili omalovažavanjem službene osobe na području Novalje (1), tučnjavom na području Gospića (1), te svađom i vikom na području Donjeg Lapca (1) i Korenice (1).

Iz Senja opat dobra vijest. Jučer je građanin dragovoljno predao 213 komada raznog streljiva, tri ručne bombe i dva upaljača za ručnu bombu.

P. U./ L. O.