Kod Perušića pronađene mine

0

Prema informacijama iz Policijske uprave ličko-senjske jučer je zaprimila dvije dojave o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava na području zaseoka Gornji Lulići nedaleko od Perušića.

Izlaskom na  teren policijskih službenika za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske utvrđeno je da je u zemlji uz makadamski put pronađena protutenkovska mina, koju su zbog oštećenih upaljača i nemogućnosti transporta, policijski službenici uz poduzimanje svih sigurnosnih mjera uništili.

Istoga dana je druga osoba prilikom čuvanja domaćih životinja pronašla minobacačku minu koju su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu izuzeli i pohranili u skladište gdje će biti do uništenja.

Policija skreće pozornost građanima na činjenicu da se ostavljeni minsko-eksplozivni predmeti mogu zloupotrijebiti, te da do njih često mogu doći neovlaštene osobe, a posebno djeca.
 
-Pridružite nam se u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja, poručjuju iz PU ličko-senjske.

Oglas

PULS/L. O.