Nakon dvije nedavne nasilne smrti na prostoru Policijske uprave ličko-senjske protekli vikend bio je podosta mirniji. Ipak, ove subote su se potukli dečki iz Senja, dok  su Gospiću  policijski službenici u kontroli prometa zatekli „uglednu“ 43-godišnjakinju iz Gospića, kojoj je preliminarnim testiranjem na droge očitana pozitivna reakcija. Tom prilikom je „ugledna Gospićanka“ dragovoljno predala i više smotuljaka bijele praškaste materije ukupne težine 6,5 grama, karakterističnog izgleda za drogu tipa kokain, koja je uz potvrdu o oduzimanju predmeta od nje oduzeta. Kao u pjesmi „Cijelo selo šmrče bijelo“!

Protiv nje će nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.

Provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 27 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Gospiću, kod 39-godišnjaka iz Gospića (2.85 g/kg). 

U petak su zaprimljene dvije dojave o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava i to:

-u podnožju brda Poprdljivac na području Općine Lovinac pronađena je mina PMR-2AS;

-u Trnovačkom Novoselu u živici je pronađeno tijelo ručne bombe M-75 s eksplozivnim punjenjem bez pripadajućeg upaljača.

Minu i bombu je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PULS/L. O.