KOLIĆ: „ Jamčimo daljnji napredak LS županije u europskoj Hrvatskoj“

Gospić – Na tiskovnoj konferenciji HDZ i Koalicijskih partnera održanoj u Gospiću predstavljen je Izborni program za razdoblje od 2013.- 2017. godine sa svim pokazateljima gospodarsko socijalnog razvoja Ličko senjske županije. Tim programom, kazao je Milinović, žele poslati  jasne političke poruke, poruku zajedništva, poruku ujedinjenja kompletne demokršćansko pravaške političke scene s namjerom da u prvom krugu njihov kandidat za župana Milan Kolić i gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić dobiju izbore te da dobiju natpolovičnu većinu u Županijskoj skupštini, kako bi mogli realizirati „Izborni program 2013.-2017.“, koji zahtjeva stručnost,  zajedništvo ali i promociju generatora razvoja LS županije poljoprivredu, industriju, turizam te pozicioniranje županije u kulturološkom i sportskom smislu. Milinović je spomenuo i potrebu realizacije programa obrazovanja, te jačanje baze ličkog Veleučilišta. Posebno je naglasio da se se odupire svim silama sotoniziranju Veleučilišta Nikola Tesla i pokušaju njegove destrukcije te pripajanja bilo Rijeci ili Zadru.

          „ poruka onima koji danas misle da demokršćanstvo više nije „in“  te da je demokršćanstvo demode, mi u ovoj županiji još jednom želimo poručiti i dokazati da je demokršćansko pravaška scena najjača ne samo u županiji već i u Hrvatskoj, a izbornim rezultatom želimo nagovijestiti pobjedu i na parlamentarnim izborima ma kada oni bili“ – kazao je Milinović.

Kandidat za župana HDZ i Koalicijskih partnera Milan Kolić predstavio je programsku platformu razvoja Ličko senjske županije za razdoblje 2013.-2017. godine kazavši da je to dokument koji jamči daljnji razvoj županije na svim onim dosadašnjim dostignućima koji su stvorili čvrste temelje županije.

Milan Kolić
Milan Kolić

-„ jamčimo napredak Ličko senjske županije u Europskoj Hrvatskoj kroz poduzetništvo, na bazi vlastitih resursa i potencijala, posebno podržavajući prerađivačku i drvnu industriju, te turizam kao najperspektivnije gospodarske grane. Stalna briga o zaštiti okoliša (Centar za gospodarenje otpadom), zadržavanje mladih nudeći im budućnost kroz kvalitetno obrazovanje (Veleučilište Nikola Tesla), mogućnost  zaposlenja i rješavanje stambenog pitanja, uspješno korištenje sredstava strukturnih fondova EU, daljnje poticanje ulaganja u infrastrukturu, stavranje preduvijeta za početak izgradnje Hidroelektrane Kosinj2, očuvanje digniteta Domovinskog rata i hrvatskih branitelja te zaštitu administrativnog integriteta Ličko senjske županije“ – izdvojio je Milan Kolić , tek dio iz programske platforme koja je stručno obrađena na više od 250 stranica.    

– „ za HDZ i koalicijske partnere okupljene u demokršćansko pravaški blok, stabilna i prosperitetna Županija izazov je koji nema alternativu, ali i polazište na kojem želimo nastaviti izgrađivati budućnost. Preuzimanjem odgovornosti za razvoj ovoga prostora, imperativ je vremena u kojem živimo – želimo preuzeti tu odgovornost, poručio je Kolić.

http://www.tportal.hr/vijesti/izbori2013/260546/Oduprijet-cemo-se-sotoniziranju-Veleucilista-Nikola-Tesla.html

Dražen Prša