GOSPIĆ – Prema izvješćima novinara s terena nekolicina stranačkih kandidata za gradonačelnike i župana imali su pomalo nemoguću misiju. Broj potpisa dostatnih za kandidaturu župana neki su prikupili „na knap“. Iako su se potpisi za kandidaturu Milana Kolića počeli prikupljati među zadnjima,  među prvima se stalo sa prikupljanjem.  Tako su danas članovi koalicijske liste HDZ, HSS, HSP, HSP AS i HSU predali Županijskom izbornom povjerenstvu 7401 glas potpore.

Darko Milinović nositelj županijske liste kazao je kako je demokršćansko-pravaška opcija i na nacionalnoj razini pobjednička koalicija.

– Naš slogan je “pobijedimo zajedno”. Na taj način želimo pozvati sve one kojima je u srcu Ličko-senjska županija da zajedno radimo na njezinoj opstojnosti. Uvjereni smo u pobjedu našeg kandidata za župana Ličko-senjskog i za zamjenike već u prvom izbornom krugu. Uvjereni smo da ćemo biti jedna od najboljih županija s najboljim izbornim rezultatom, rekao je Milinović.

– Gotovo sedam i pol tisuća potpisa jamči stabilnost ove županije, kako političku tako i administrativnu, kazao je Milinović te pozvao građane da izađu na izbore i da kažu ne lijevoj koaliciji, koji kroz svoje programe žele narušiti administrativnu stabilnost županije.

Kandidat za župana Ličko-senjskog Milan Kolić zahvalio se dosadašnjem županu Milanu Jurkoviću na svemu što je učinio za Ličko-senjsku županiju te istaknuo kako kao budući župan jamči daljnji razvoj.

– Jamčim da ću se oduprijeti svim onima koji pokušavaju na bilo koji način destabilizirati Ličko-senjsku županiju. Znamo da na čelu te destabilizacije stoji SDP,   da bi u budućnosti pokušali dovesti u pitanje opstojnost naše županije. HDZ sa koalicijskim partnerima će biti čvrsti oslonac svim građanima, a naša županija  biti će biti ponos Hrvatske u EU, kazao je Kolić.

H.J.