Kandidatkinja za predsjednicu RH Kolinda Grabar-Kitarović posjet Ličko-senjskoj županiji započela je obilaskom tvrtke Adrialin u Senju, koja zapošljava više od 60 djelatnika u turističkom sektoru. Potom je položila vijenac i zapalila svijeću u Krivom putu kraj spomenika poginulom hrvatskom branitelju Damiru Tomljanoviću Gavranu. Grabar Kitarović je komentirala  Josipovićev „program“ – za koji kaže kako nema veze s  stvarnošću.

– Sve što je Josipović govorio zadnjih mjeseci i njegov program nemaju veze s realnošću. To je već viđeno, sve što smo čuli i sve se temelji na nekakvim floskulama. Ne trebaju nam ni promjene Ustava, niti „Druga republika“, jer mi znamo temelje naše Domovine, a isto tako znamo i probleme. Devedeset posto ljudi će vam reći da su problemi gospodarstvo, nezaposlenost, siromaštvo, odlazak mladih, umiranje Hrvatske… Zbog toga se moj program „Za bolju Hrvatsku“ temelji upravo na hrvatskoj realnosti i stvarnosti, na gospodarskom rastu, socijalnoj osjetljivosti, nacionalnoj sigurnosti, vladavini prava i međunarodnom ugledu Hrvatske – diplomaciji koja mora biti u službi gospodarstva, kazala je Grabar-Kitarović.

– U pet godina Josipović nije učinio apsolutno ništa! Obećavao je neku novu pravednost, do kad ćemo čekati?! Ja sam osoba koja kreće raditi prvog trenutka, ne trebaju nam nekakve floskule, treba raditi!, ustvrdila je.

Na novinarski upit o tome kako Tuđman nikada nije  odnio zastavu nego je poljubio Grabar-Kitarović kazala kako bi voljela da svaki hrvatski državljanin – uključujući Josipovića – ima kod kuće hrvatsku zastavu i da je s ponosom razvija za državne blagdane i u bilo kojem trenutku.

– A što se tiče gospodina Josipovića, svjedočila sam kada je on primio na poklon američku zastavu koja se vijorila na američkom Kongresu, koju su mu poklonili kongresnici. Prema tome, u čemu je problem, zastava je simbol državnosti i mislim da je čast i zadovoljstvo poklanjati je i primiti je na poklon, rekla je.

Na motivacijskom skupu u Senju kandidatkinja za predsjednicu RH istaknula da je nedopustivo da građani plaćaju za nesposobnost i nečinjenje SDP-ove vlade. – Nakon pobjede 28. prosinca Hrvatskoj se vraća optimizam, jer ćemo dobiti predsjednicu koja zna, hoće i može bolje, poručila je.

– U ovih nekoliko mjeseci putovala sam Hrvatskom i vidjela bezidejnost – posljedicu nečinjenja SDP-ove vlade, ali dosta je bilo! Idemo u pohod 28. prosinca, kako bi preuzeli sudbinu Hrvatske u svoje ruke – kako je to rekao naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman. Moj izborni program je vrlo jednostavan, a na prvom mjestu je gospodarski rast i razvoj, od naših poljoprivrednika, ribara, malih i srednjih poduzetnika, kojima država ne smije izvlačiti zadnju kunu, kako bi napunila državni proračun. Ne može hrvatski narod plaćati njihovu nebrigu,  zaključila je.

Skupu u Senju su nazočili i glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, predsjednik županijskog HDZ-a Darko Milinović, župan Ličko-senjski Milan Kolić, senjski gradonačelnik Darko Nekić, i mnogi drugi gradonačelnici i načelnici.

L.O.