Jučer se cijela Hrvatska poklonila žrtvama Vukovara i Škabrnje. U mislima su nam bili svi oni koji nisu dosanjali slobodnu Hrvatsku. Paljenje svijeća i molitve dio su našega duga prema poginulima i brutalno ubijenima. U ovome i svim drugim ratovima koji, nažalost, nisu zaobilazili Lijepu našu.

Iz Otočca stiže ispravak ovim rečenicama jer je očito netočno da se cijela Hrvatska poklonila žrtvama. Nedugo nakon što su jučer učenici OŠ „Zrniski i Frankopani“ ispred škole zapalili svijeće za žrtve, nekome je to zasmetalo. Porušene su, a fotografije tog bestijalnog i nemoralnog čina dobili smo od našeg čitatelja. Ovakve gadosti nisu se nikada nigdje događale. Pa čak su i četnički ekstremisti u Vukovaru ostavljali svijeće na miru. Plamen svijeća ima duboku kršćansku i etičku simboliku. Nekome je to u Otočcu očito jako zasmetalo.

Svijeće su u trenutku ovog ružnog čina još gorjele, a sinoć u Otočcu nije puhao vjetar da bi se prirodu okrivilo za to. Možda je ipak kriva priroda, ali ona koja utječe na naše odluke, razbor i karakter.

Naši izvori govore kako je riječ o 15.-godišnjaku iz Rapajin Klanca pored Otočca. Bit će svakako zanimljivo čuti što mu je to zasmetalo kada se odaje počast onima kojih više nema.

M. Smolčić