Komemoracija za nedužne žrtve

Komemoracija
Komemoracija
Komemoracija

ŠIROKA KULA- Prošle su 22 godine od početka masakra što su ga u ovom mjestu nadomak Gospića 13. listopada 1991. godine započele „oslobodilačke snage vojske SAO Krajine“. Zločinci su toga dana u podrum jedne kuće nagurali 11 civila, pobili ih i zapalili kuću da bi prikrili zločin. U toj je skupini u smrt otišla i Verica Nikšić (13) zajedno s majkom Mandom. Do konca rata zlikovci su ubili ukupno 40 mještana Široke Kule, Urija, Ličkog Osika, Mušaluka i Vukšića. Obitelji tragaju za još 10 svojih najmilijih.
Na današnjoj komemoraciji vijence su najprije položili predstavnici Ličko-senjske županije, predsjednik Županijske skupštine i saborski zastupnik dr. Darko Milinović i župan Milan Kolić. U ime Grada Gospića žrtvama su se poklonili gradonačelnik Petar Krmpotić, u pratnji zamjenika Ivana Biljana i Marte Grgurić. Izaslanstvo PU ličko-senjske predvodio je načelnik Ante Podnar, a potom su počast ubijenima odali predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i članovi obitelji nedužnih žrtava. Na zamolbu da iskaže svoje mišljenje o ovom tragičnom događaju nekoliko je riječi kazao Marko Nikšić, otac ubijene Verice i supruge mu Mande.
-Teško mi je reći bilo što. Već 22 godine je prošlo, a ja niti ne znam gdje su mi dijete i žena. A uz sve to nitko nije procesuiran za ovaj zločin!

M. S.

Nastavak ispod oglasa