Grad Gospić pozvao je građane da molitvama i paljenjem svijeća i ove godine odaju počast Gradu-heroju i njegovim žrtvama. Komemoracija za Vukovar održat će se u nedjelju, 17. studenoga kada će se od 18 sati u katedrali Navještenja blažene djevice Marije  služiti sveta misa. Nakon toga će se građanima na izlasku iz katedrale dijeliti svijeće koje će se paliti kod spomen-obilježjama poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama rata u obližnjem Parku Alojzija Stepinca.

Gospić se svake godine prisjeća žrtava Vukovara jer je u to vrijeme 1991. godine naš grad bio bespoštedno razaran tijekom velikosrpske agresije. Zato su se svake godine u Gospiću organizirale procesije koje su predvođene biskupom gospićko-senjskim  išle od katedrale do Trga Stjepana Radića gdjer se znalo zapaliti i po tisuću svijeća. Isto tako su mnogi građani svijeće palili i stavljali ih na svoje prozore i balkone.

Na koji način su organizatori planirali da se na tako malenom prostoru ispred spomenika ove godine zapali mnoštvo svijeća i pokloni žrtvama Vukovara, svakako nam ostaje nepoznanica.

L.O.