Komemoracija Zlatku Mesiću u Glibodolu

-
-

U Glibodolu je 12. prosinca 2013 godine na mjestu pogibije hrvatskog branitelja Zlatka Mesića održana komemoracija kako bi se obilježio tragičan 12. prosinca 1991. godine kada je tada devetnaestogodišnji Zlatko Mesić podnio najveću moguću žrtvu za slobodu i neovisnost naše Domovine.

Nastavak ispod oglasa

Kod spomenika poginulog hrvatskog branitelja Zlatka Mesića okupila su se izaslanstva Općine Brinje, 133. brigade hrvatske vojske te obitelj i prijatelji kako bi mu odali dužnu počast. Ispred Općine Brinje vijenac su položili načelnik Zlatko Fumić i predsjednik Općinskog vijeća Davor Vičić, a ispred 133. brigade HV-a, svijeću i vijenac su položili pukovnik Davor Peitel, ratni zapovjednik 133. brigade i kolege suborci iz II. satnije III. bojne 133. brigade.

U nazočnosti ožalošćene obitelji, rodbine i kolega suboraca, molitvu je održao župnik iz Križpolja vlč. Mario Vazgeč. Nakon svećeničke molitve, okupljenima se prigodnim govorom obratio satnik Marko Draženović, ratni zapovjednik II. satnije 133. brigade. U svom govoru istakao je da se Zlatko Mesić sa svojih 19 godina dragovoljno uključio u obranu svoje Domovine. Bio je primjer dobrog čovjeka i primjerenog vojnika koji je sve zapovijedi izvršavao bez pogovora i s osmijehom na licu. Bojnik Marko Draženović se također zahvalio općinskom načelniku Zlatku Fumiću što je podržao inicijativu kolega suboraca iz II. satnije III. bojne 133. brigade za podizanje spomenika poginulom Zlatku Mesiću na mjestu njegove pogibije.

Općinski načelnik Zlatko Fumić je u kratkom obraćanju pozdravio nazočne i još jednom izrazio najdublju sućut obitelji poginulog Zlatka Mesića.

Nakon molitve i odavanja počasti  Zlatku Mesiću, izaslanstva su se uputila do spomenika poginulim pripadnicima 111. i 138. brigade koji se isto nalazi u mjestu Glibodol gdje su također odali dužnu počast poginulim hrvatskim braniteljima.

AŠ/LO