U Korenici je obavljena prezentacija rada dva vozila koja su nabavljena zahvaljujući sredstvima Općine Plitvička jezera, kipera s kranom marke MAN, za što je Općina izdvojila 1,2 milijuna kuna te multifunkcionalno komunalno vozilo City Ranger vrijednosti 574.000 kn, koje je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao 79,62% vrijednosti a Općina Plitvička Jezera je osigurala preostali dio iznosa.

dir."Komunalca" Danko Prša
dir.”Komunalca” Danko Prša

Po riječima direktora poduzeća „Komunalac“ d.o.o. Korenica Danka Prše, kiper s kranom tkz. grajfer marke MAN, ove godine biti će od značajne koristi pogotovo jer su prošle godine ostali bez starog vozila takvog tipa, tako da će ovo novo vozilo rješavati odvoz glomaznog otpada, skupljanje granja, rješavat će se poslovi na groblju, a to je vozilo koje se koristi po intenzitetu odmah poslije bagera. Vozilo ima na sebi dizalicu, sedam metarsku ruku, a mogućnost je podizanja tereta od tone.
Općina Plitvička Jezera i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirali su nabavu multifunkcionalnog komunalnog vozila za sakupljanje komunalnog otpada s ulica na područje Općine Plitvička Jezera. Vozilo ima ugrađene četke pomoću kojih će se čistiti ulice i nogostupi sa ugrađenom korpom u koju pobire lišće. Riječ je o vozilu City Ranger 2250, proizvođača Nilfisk-Egholm A/S čija je vrijednost iznosila 573.550,00 kuna. City Ranger 2250 je radno vozilo za održavanje vanjskih površina, čišćenje i usisavanje, košnju travnjaka, te čišćenje snijega i posipavanje. Vozilo je tako reći mala formula, izgleda malo ali ima vrhunske kvalitete odnosno vrhunsku funkcionalnost. Vozilo bi trebalo pokrivati uže središte Korenice, no kako sada imamo i Grajfer, možemo ga transportirati i na druge lokacije po potrebi, kao npr. na područje Plitvica, Vaganaca, no o tome treba obaviti razgovore vezane za potrebu i sl., kazao je dir. Prša.
Inače, poduzeće Komunalac d.o.o. po riječima dir. Danka Prše opremljeno je za potrebe komunalnih djelatnosti, jer tu su tri vozila za otpad, dva bagera, manja interventna vozila, no ono što slijedi i nameće se kao prioritet su poslovi na razvrstavanju otpada i rješavanje lokacije za odlaganje otpada.

naćelnik Općine Pl.jezera Boris Luketić
naćelnik Općine Pl.jezera Boris Luketić

„Sredstvima Fonda za energetsku učinkovitost i općinskim sredstvima u omjeru 80 – 20 posto nabavili smo multifunkcioanalno vozilo dok je kiper nabavljen isključivo općinskim sredstvima. Ovim vozilima zasigurno da će se pojačati učinkovitost u našem komunalnom poduzeću, vjerujem da će ulice biti čišće, da će se sam centar općine održavati kvalitetnije ali i ostala naselja te da će se obavljanje poslova radnicima uveliko olakšati“ – kazao je načelnik Općine Plitvička jezera Boris Luketić.

Dražen Prša