Konstituirajuća sjednica OV Plitvička Jezera: Tomislav Užarević predsjednik

KORENICA – Danas  je u Korenici održana konstituirajuća sjednica  Gradskog vijeća. Nakon izbora Mandatne komisije i Komisije za izbor imenovanje krenulo se u izbor predsjednika Općinskog vijeća. Sa 9  glasova za novog predsjednika Općinskog vijeća izabran je Tomislav Užarević (HDZ).

Na sjednici vijeća koalicija HDZ-HSS-HSP AS dobila je podršku prilikom izglasavanja predsjednika Vijeća od nezavisnog vijećnika Zorana Žafrana i vijećnika SDSS-a. Izbor potpredsjednika najavljen je za sljedeću sjednicu Vijeća. Općinsko vijeće Plitvičkih Jezera broji 14 članova. 

Nastavak ispod oglasa

Boris Luketić, načelnik Općine Plitvička Jezera prokomentirao nam je trenutnu političku situaciju.

„Nezavisna lista Pere Aračića otvoreno je odbila suradnju sa koalicijom koja je pobijedila na izborima. Nakon svih manipulacija preko svoga portala za vrijeme izborne kampanje, Pero Aračić nije odustao blatiti i omalovažavati HDZ i koalicijske partnere niti nakon izbora- štoviše dva dana poslije izbora objavljuje članak „SDP odbio suradnju sa HDZ-om“ koji je u cijelosti djelo iskrivljene mašte autora članka. Stavljajući na stranu sve što je dosad Pero Aračić prljavom medijskom kampanjom naštetio ugledu HDZ-a, HSS-a i HSP AS, te nama osobno, predstavnici svih stranaka su ipak odlučili ponuditi koaliciju Peri Aračiću, no on je to odbio jer smatra da njegova nezavisna lista mora imati više prostora u Općinskom vijeću i upravnim tijelima nego što mu je ponuđeno. Koalicijski sporazum još nismo s nikim potpisali“- kazao je Luketić

L.O.