GOSPIĆ- U zadnjih desetak dana svjedoci smo postavljanja novih kontejnera za prikupljanje  različitih vrsta komunalnog otpada. Grad Gospić je posredovanje  komunalnog poduzeća „Komunalac“   započeo s podjelom novih količina kontejnera za zbrinjavanje otpadnog papira, kao  i raznobojnih plastičnih vrećica za nekoliko vrsta otpada.  Na terenu je bio i zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan koji nam je pojasnio detalje nastavka  projekta vezanog uz razvrstavanje  komunalnog otpada u Gospiću.

-Grad Gospić je prije nekoliko godina krenuo s projektom primarnog razvrstavanja komunalnog otpada i  reciklaže, što je u zadnjih nekoliko mjeseci rezultiralo brojnim aktivnostima na tom planu. Danas smo nastavili s ovim poslom u smislu podjele kontejnera za papir i tri vrste raznobojnih vrećica  domaćinstvima. Ove godine je Grad Gospić u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša krenuo u veliki projekt, a sukladno Zakonu o gospodarenju otpadom.  To je dio sveobuhvatnog projekta primarne reciklaže koji nije jeftin, ali zahvaljujući potpori Fonda mi ćemo ga uspješno realizirati. Ovo je vrlo važna i društveno zahtjevna aktivnost koja podrazumijeva i edukaciju građana, pri čemu je pomoć medija nezaobilazna. Vjerujem da ćemo u tome uspjeti jer ćemo u edukaciji krenuti od naših mališana vrtićkog uzrasta, a 27. ovog mjeseca organizirat ćemo posebno predavanje u KIC-u kako bismo pojasnili detalje ovoga projekta, rekao nam je zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan.

    Djelatnici „Komunalca“ podijelili su danas 600 kontejnera za papir domaćinstvima Pazariške i okolnih ulica. U razgovoru s nekolicinom građana svi su od reda izjavili kako će se ubuduće rado pridržavati odredbi o razvrstavanju kućnog otpada, a o danima odvoza pojedinih vrsta otpada bit će na vrijeme obaviješteni putem medija i pisanih obavijesti.

M. S.