Općinsko društvo Crvenog križa općine Plitvička Jezera ovih je dana gotovo neprestano na terenu. U tijeku je još jedan ciklus podjele paketa humanitarne pomoći. Ravnateljica OD Crvenog križa Anita Ugarković zadovoljna je dinamikom raspodjele pomoći.

-Pokrivamo vrlo široko područje sa oko 400 korisnika humanitarne pomoći. Ukupno smo na terenu nas 10 djelatnika i jednako toliko volontera. Korisnici humanitarne pomoći su mahom osamljeni stariji ljudi od kojih većina žive u  udaljenim zaseocima općina Plitvička Jezera i Udbina. Tijekom podjela humanitarne pomoći na području općine Udbina obići ćemo oko 150 domaćinstava. Za sada nam na ruku idu meteorološke prilike i uskoro ćemo okončati ovaj ciklus dodjele  pomoći, rekla nam je ravnateljica Ugarković.

Situacija je prošle godine bila kritična zbog vrlo visokog snijega na putevima prema nekim zaseocima u Općini Udbina. Tada ipak nitko nije bio zaboravljen. Putevi su se čistili danonoćno, a u pomoć su stigli pripadnici i tehnika Hrvatske vojske. Veliki i dragocjeni obol toj priči dale su ekipe GSS-a Stanice Gospić, Crvenog križa, policije, Centar za pomoć u kući Udbina i Općina Udbina.

M.S.