Konvencija GO SDP-a Otočac

U prostorijama GO SDP-a Otočac u subotu navečer održana je Konvencija GO SDP-a Otočac.

Nazočnima se obratio zamjenik gradonačelnika Otočca Nenad Janković koji je kazao da je SDP veliki koalicijski partner u obnašanju vlasti u gradu Otočcu, da kreira razvojnu politiku i da učestvuje u svakodnevnim odlukama. Ispred GV Grada Otočca i GO HSS-a nazočne je pozdravio Slaven Prpić koji je kazao da su SDP i HSS u prošlom sazivu GV bile oporbene stranke, no sada su vladajuće stranke čiji vijećnici korektno sudjeluju u donašanju svih onih odluka koje su bitne za što bolji prosperitet grada Otočca. Dodao je da nije bitno koja je tko stranka, nego je bitno da ljudi čine stranku. Pozvao je sve da pozitivno razmišljaju i da donose one odluke koje su bitne i od značaja za grad Otočac kako bi grad izašao iz teške financijske situacije u kojoj se sada nalazi . Nazočne su pozdravili predsjednik GO HNS Josip Orešković i predsjednik OO SDP Vrhovine Nikica Kmezić.

Nastavak ispod oglasa

Predsjednik ŽO SDP-a Tomislav Zrinski čestitao je Milanu Tomaiću što je nedavno ponovno izabran za prvog  SDP-ovca Grada Otočac.

„Grad Otočac oduvijek je bio geopolitički predodređen da bude centar zbivanja. HDZ je krenuo iz Otočca, SDP je krenuo iz Otočca, sjedište SDP-a Ličko senjske županije je u Otočcu. Po prvi put zastava SDP-a zavijorila se na zgradi ZAVNOH-a u Otočcu. Zadaća svih nas, a pogotovo čelnih ljudi, je izgradnja jakog i snažnog SDP-a, izgradnja zajedništva u stranci gdje će svaka organizacija biti bitna, gdje će svaki član biti bitan, ali ne privilegiran. No to se ne postiže floskulama niti neistinama. Zajedništvo i jaki SDP mora se temeljiti na istini, toleranciji i na uzajamnom povjerenju“ – kazao je Tomislav Zrinski.

Izvještaj o jednogodišnjem radu GO SDP-a podnio je predsjednik Milan Tomaić koji je između ostalog izdvojio da su održane 23.sjednice GO SDP-a na kojima se raspravljalo o aktualnoj političkoj situaciji u Otočcu, o osnivanju Mjesnih odbora SDP-a, a najviše se vremena potrošilo na lokalne izbore. Osnovana su i tri MO SDP-a.

Mile Tomaić predsj. SDP Otočac
Mile Tomaić predsj. SDP Otočac

„Posebno želim naglasiti, a i sebi dati na važnosti jer smatram da sam tu najzaslužniji, jer smo u Gradu Otočcu povećali članstvo 108 posto u odnosu kada sam ja preuzeo GO od Ivana Matasina. Zahvaljujem Forumu žena koji je u proteklom razdoblju vrlo aktivno sudjelovao u brojnim aktivnostima. Na prošlim izborima nastupili smo samostalno, bez koalicijskih partnera, iako je bilo bezbroj ponuda. Na proteklim izborima imali smo kandidata za gradonačelnika, no tu je uspjeh potpuno izostao. Danas, zahvaljujući našim glasačima, našoj odluci da u drugom krugu podržimo za gradonačelnika nezavisnog kandidata Stjepana Kostelca, participiramo u vlasti Grada Otočca, kako u GV, tako i u izvršnoj vlasti. Poznato vam je koliko je složena financijska situacija u gradu Otočcu, stoga vas pozivam da iskoristimo sve naše potencijale da što bolje prezentiramo sebe u javnosti, a sve za boljitak našeg grada i njegovih stanovnika“ – kazao je predsjednik GO SDP-a Otočac Milan Tomaić.

Na Konvenciji je jednoglasno za podpredsjednicu SDP-a GO Otočca izabrana Tamara Krznarić, dok novi GO SDP-a čine: Dasović Josip (dobio 45 glasova), Pavelić Milan (43), Orlović Mićo (43), Lončar Ivan (41), Dujmović Toni (40), Šindija Ivan (39), Bosnić Bojana (39), Podnar Milka (36).

Izabrano je 12 članova za Županijsku konvenciju SDP-a: Tomaić Mile, Ivana Šindija, Podnar Milka, Pavelić Milan, Orlović Mićo, Lončar Ivan, Dujmović Toni, Dasović Josip, Krznarić Tamara, Josipa Skendžić, Mate Janković, Sandra Dasović.

Čestitke novoizabranom rukovodstvu GO SDP-a Otočac uputio je i predsjednik GO SDP-a Gospić Nikola Maras. Nazočnima se obratila predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena Ličko senjske županije Dragica Rajković čestitavši novom rukovodstvu GO SDP-a Otočac te naglasivši da dolaze još jedni izbori za županijska tijela stranke i zamolila da se ne nasjeda pričama, tračevima i lažima, nego da se dobro promisli i glasa za onoga tko je zaslužio dobiti glas.