-
-

    GOSPIĆ- Zamjenik gradonačelnika Grada Gospića Ivan Biljan i direktor HEP-a distribucijskog centra „Elektrolika“ Gospić Ernest Petry obišli su danas prostor nedaleko od pročistača otpadnih voda. Ondje je u tijeku izgradnja reciklažnog dvorišta komunalnog otpada za gospićki „Komunalac“. Pripremljen je teren za postavljanje asfaltnog sloja, dok su djelatnici HEP-a Elektrolike Gospić već postavili nove betonske stupove i uskoro će izvršiti priključivanje budućih sadržaja u naponski sustav. Zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan zahvalio se na angažmanu HEP-a i ukupnim nastojanjima da se uredi još jedna ulica.

-Na ovaj se način zapravo produžava jedna ulica. Nakon asfaltiranja postavit će se klupe i urediti još jedan park nedaleko od Doma za starije i nemoćne. Kada HEP završi svoj dio posla mi ćemo postaviti javnu rasvjetu, tako da ćemo imati još jednu uređenu šetnicu jer će se asfaltirati cesta koja prolazi pored Gradskog groblja. Ovom prigodom želim se zahvaliti HEP-u zbog odlične suradnje i kooperativnosti, rekao je Ivan Biljan.  Direktor  „Elektrolike“ Ernest Petry ističe kako  je riječ o planiranim aktivnostima.

– Ovdje je riječ o proširenja nisko naponske mreže iz sredstava redovnog održavanja za 2014. godinu, a na ovaj će se način zajedničkim aktivnostima Grada Gospića, poduzeća „Komunalac“ i HEP-a urediti područje oko Doma umirovljenika. Ovih ćemo dana na 12 već postavljenih stupova instalirati kablove i priključiti ih u naponsku mrežu. To bismo već bili realizirali, ali nam vlažno tlo otežava posao. Drago  mi je što ćemo kroz ove aktivnosti dati svoj doprinos u uređenju našega grada, zaključio je Petry.

    Grad Gospić je unatrag nekoliko godina intenzivirao aktivnosti vezane uz zadovoljavanje strogih EU standarda kada je u pitanje uređenje deponija, sanacija divljih odlagališta smeća, stavljanje u pogon pročistača otpadnih voda itd. Ovih će dana „Komunalac“ započeti s distribucijom posebnih kontejnera za razvrstavanje komunalnog otpada. Novost na ovom području bit će nekoliko vrsta kontejnera, a među njima čak i kontejneri za odjeću i tekstilnu galanteriju. Izgradnja reciklažnog dvorišta  dio je ukupne priče o planskom gospodarenju otpadom na ovom području.

M. S.