Široj javnosti je  ponalo nepoznato da Ženska grupa Karlovac „Korak“ od 1. siječnja 2018. godine provodi program Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ na području Karlovačke i Ličko-senjske županije. S ciljem unaprjeđenja  kvalitete pružanja usluga od 1. lipnja 2021. godine u Gospiću radi  na pola radnog vremena Ivana Rapo, magistra sociologije. Željeli smo doznati više o ovim aktivnostima.

-Cilj  ovoga projekta je davati pomoć i podršku žrtvama i svjedocima ili svjedokinjama svih kaznenih djela i prekršaja nasilja u obitelji, pružati za područje Ličko-senjske županije u uredima u Gospiću i Korenici. Otvorili smo ured u Kulturno-informativnom centru Gospić koji radi  ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom u vremenu od 8 do 12 sati. Bez obzira je li neko kazneno djelo u proceduri ili još nije niti prijavljeno nadležnim tijelima, naša je zadaća biti emocionalna podrška, biti osobe od povjerenja.

Zato ovim putem pozivam sve građane Gospića da nam se u slučaju potrebe obrate, ističe Ivana Rapo koji možete dobiti na broj mobitela 091/ 612-0953.

M. S.