„Korak“ djeluje u Gospiću i  Korenici

Široj javnosti je  ponalo nepoznato da Ženska grupa Karlovac „Korak“ od 1. siječnja 2018. godine provodi program Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ na području Karlovačke i Ličko-senjske županije. S ciljem unaprjeđenja  kvalitete pružanja usluga od 1. lipnja 2021. godine u Gospiću radi  na pola radnog vremena Ivana Rapo, magistra sociologije. Željeli smo doznati više o ovim aktivnostima.

-Cilj  ovoga projekta je davati pomoć i podršku žrtvama i svjedocima ili svjedokinjama svih kaznenih djela i prekršaja nasilja u obitelji, pružati za područje Ličko-senjske županije u uredima u Gospiću i Korenici. Otvorili smo ured u Kulturno-informativnom centru Gospić koji radi  ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom u vremenu od 8 do 12 sati. Bez obzira je li neko kazneno djelo u proceduri ili još nije niti prijavljeno nadležnim tijelima, naša je zadaća biti emocionalna podrška, biti osobe od povjerenja.

Nastavak ispod oglasa

Zato ovim putem pozivam sve građane Gospića da nam se u slučaju potrebe obrate, ističe Ivana Rapo koji možete dobiti na broj mobitela 091/ 612-0953.

M. S.