-
-

KORENICA- Početkom 3. Kulturnog ljeta Udruga „Mala scena plitvička“ označila je još jednu stranicu u uspješnicama svojega djelovanja. Entuzijasti okupljeni u ovoj udruzi nastoje pokrenuti neko novo vrijeme opterećeno politikom, recesijom, crnim kronikama i ostalim intrigantnim sadržajima. Prvi među jednakima je prof. Ante Kovača, predsjednik udruge, poznatiji kao mentor čiji su učenici svojim dramsko-scenskim nastupila „pomeli“ vršnjake na zadnjem LIDRANU u Primoštenu.

-Nastojimo prezentirati sadržaje koji će animirati publiku i Korenici donijeti dašak sadržaja kojima obiluju veće sredine u ljetnim mjesecima. Na otvaranju ovogodišnjeg serijala nastupila je gospićko-otočka rock-grupa „Starmali“, te Zadrani okupljeni u grupi „Sexymotherfuckers“. Nedostajalo nam je nešto publike, ali nam nije nedostajala ona iskonska energija uobičajena na ovakvim nastupima. Večeras, 15. lipnja u 19 sati, održat će se smotra kratkih dramskih formi učenika osnovnih i srednjih školi. Sudjelovat će osnovna i srednja škola iz Korenice, osnovna s Plitvica, Teatar mladih iz Bihaća i osnovna škola iz Bereka pokraj Bjelovara. 19.lipnja u 21 sat će se održati dramska predstava „Državni lopov“ u izvedbi profesionalaca iz tuzlanskog kazališta. Manifestacija će se zatvoriti smotrom mladih bendova iz Splita, Korenice, Plitvica i Zagreba na Dan državnosti u večernjim satima. Budući da će se u tih desetak dan održati u Korenici i planinarski dan za građanstvo i malonogometni turnir, Općina Plitvička Jezera će u lipnju doista živjeti punim plućima. Dopuste li to vremenske prilike cjelokupna manifestacija se događa na otvorenom, na Trgu sv. Jurja, a u slučaju lošeg vremena u prostoru iza crkve. Kao i uvijek ulaznice se neće naplaćivati, rekao nam je prof. Ante Kovač.
Na sinoćnjoj svečanosti otvorenja 3. Kulturnog ljeta u Korenici vremenske prilike nisu bile naklonjene niti organizatorima, niti posjetiteljima, pa se sami čin otvaranja dogodio u spomenutoj dvorani. U ime Općine Plitvička jezera ovogodišnja je zbivanja otvorio Šimo Pavlović, zamjenik načelnika općine. Pozdravio je ovaj serijal događanja, dao mu punu podršku, zahvalio se organizatorima na trudu i poželio malo više publike, jedinoga na što se u ovom slučaju nije moglo utjecati.

H. J.