Foto: Ilustracija

Oborine koje povremeno zahvaćaju dijelove Like na mnogim mjestima nisu previše popravile hidrološku situaciju. Ovo je posebice istaknuto na širem području Općine Plitvička jezera. Većina domaćinstava koje na tome području još nisu vezane uz vodovodni sustav i danas imaju problema s vodo opskrbom.  Na sreću tu su vatrogasci!

Zapovjednik Javne vatrogasne postrobe općine Plitvička Jezara je Ivan Pejkunović. Ovaj iskusni vatrogasac sa svojom ekipom od 17 profesionalaca odlično koordinira s pripadnicima DVD-a Korenica. Kako u požarnim situacijama, tako i pri nestašici vode.

-Područje općine Plitvička Jezera je veliko, a u ovo sušno vrijeme mnoge obitelji nemaju vode u svojim šternama. Priskačemo u pomoć i dovozimo vodu za oko 50 obitelji, zajedno s kolegama iz DVD-a Korenica. Što se toga tiče moglo bi se reći da je stanje gotovo redovno jer se ista situacija ponavlja već godinama. Čim se malo okiši i napune se  šterne bit ćemo po tome pitanju mirni do narednog ljeta, kaže zapovjednik JVP Ivan Pejkunović.

M.S.