Komunalno poduzeće “Komunalac” iz Korenice bogatije je za jedno novo suvremeno vozilo za odvoz smeća. Riječ je o MAN-ovom vozilu čija je vrijednost milijun kuna. Djelatnici Komunalca nakon primopredaje upoznali su se s tehničkim karakteristikama vozila koje će ovih dana započeti s odvozom smeća.

Komunalno je poduzeće 2013. godine predalo zahtijev Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je osigurao financiranje toga vozila s 80%,dok je Komunalac sa 20% osigurao sredstva. Natječaj za nabavu vozila dobila je tvrtka “Gradatin” iz Zagreba. 

Nabavom novog vozila uz postojeće povećati će se operativnost i učinkovitost prilikom sakupljanja otpada u čitavoj općini posebice na prostoru NP Plitvička jezera. Općina Plitvička Jezera turistička je općina s ljetnim opterećenjem u komunalnim poslovima oko odvoza smeća i brige oko čistoće općine, pa će još jedno vozilo povećati broj odvoza i time osigurati brže pražnjenje kontejnera i kanti za smeće. Općina Plitvička Jezera i komunalno poduzeće Komunalac zahvalni su Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je prepoznao potrebe turističke općine i potrebe za podizanjem svijesti o čistoći te s 80% financiranja znatno olakšao nabavu tako skupog i potrebnog vozila, kazao je načelnik Općine Plitvička jezera Boris Luketić.

LO