GOSPIĆ- „Poboljšavanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice- BIZimpakt II.“ naziv je jednog od projekata financiranih iz  fondova Europske unije kojega su danas predstavili   Grad Gospić i Ministarstvo poduzetništva  i  obrta. U dvorani Kulturno-informativnog centra detalje projekta vrijednog 1.4 milijuna eura doznali su lički poduzetnici, predstavnici lokalne samouprave i nekolicine ustanova.  U ime domaćina nazočne je pozdravio zamjenik gradonačelnika  Ivan Biljan.

-Čast mi je pozdraviti vas na prezentaciji još jednog vrijednog projekta. Grad Gospić kao partner sudjeluje u svim projektima naših ministarstava i na taj se način borimo za otvaranje svakog novog radnog mjesta. U tom smislu poduzimamo sve što je u našoj moći da se stvori što bolja poduzetnička klima i dade novi zamah malom poduzetništvu na području Grada Gospića i Ličko-senjske županije, zaključio je  Ivan Biljan. Na prezentaciji je  promoviran mini vodič za poduzetnike o kojemu su govorili  voditelji ureda projekta  „BIZimpact II.“  Marko Šilinger i Hrvoje Renka.

-Našim poduzetnicima često nedostaju informacije, rekao je okupljenima Šilinger. Oni naprosto nemaju vremena surfati po Internetu ili listati tiskovine. Zato smo već pripremili više mini vodiča, poput detalja iz Zakona o radu, ali i mnoge druge informacije o zakonima i propisima koje poduzetnicima skraćuju put do pravih informacija. Na ovaj način ukazujemo na ključna područja i pružamo obilje informacija koje su vezane uz poslovanje. Niz linkova i poveznica olakšava poduzetnicima pristup informacija i maksimalno skraćuje taj put. Informiranost naše poslovne zajednice danas je od presudnog značenja u svakom smislu i zbog toga je  „BIZimpact II.“ od velike koristi našim poduzetnicima, zaključio je Marko Šilinger. Ovaj se projekt provodi od ožujka 2013. i trajat će do početka ožujka 2015. Kao i u mnogim slučajevima i ovdje je riječ o nepovratnim sredstvima fondova Europske unije.

H.J.