Naslovnica Gospić Kosor u Gospiću: Ne smijemo dopustiti crvenu Hrvatsku

Kosor u Gospiću: Ne smijemo dopustiti crvenu Hrvatsku

8

        GOSPIĆ – Prepuna Gradska sportska dvorana  pozdravila je predsjednicu Hrvatske demokratske zajednice Jadranku Kosor, čelne ljude stranke, kao i kandidate na stranačkoj listi za IX. Izbornu jedinicu. Predsjednik GO HDZ-a  Otočac i kandidat na izbornoj listi župan Milan Jurković  prvi se obratio nazočnima rekavši kako bi za ovaj dio Hrvatske bilo pogubno da „Kukuriku-koalicija“ dođe na vlast jer u vremenu vladavine SDP-a nitko nije obišao Ličko-senjsku županiju, niti joj pomogao na bilo koji način. Čelni čovjek Ličko-senjskog HDZ-a dr. Darko Milinović svojim je govorom podigao na noge dvoranu.

– Iz ponosnog hrvatskog Gospića želimo jasno poručiti da 230 tisuća članova HDZ-a neće dopustiti manipulacije javnosti od strane SDP-a po kojima smo svi mi jedna velika zločinačka organizacije.  Pa vjerojatno smo im to i stoga što smo uvijek bili na braniku Domovine kada je to najteže, i u ratu i u miru. A za to vrijeme Vesna Pusić je bila u New Yorku. E pa gospođo Pusić nije se Hrvatska branila par tisuća kilometara udaljenosti, nego li ovdje. U Gospiću, Zadru, Karlovcu, Dubrovniku, Vukovaru… Čitamo ovih dana da bi trebalo ukinuti našu bolnicu, našu županiju.  mnoge institucije. Ova je županija SDP-u mala i nevažna, naši gradovi i općine također. A ja im poručujem da smo svojim radom dokazali da nismo uteg oko vrata Hrvatskoj, već upravo obrnuto. Njima smo danas mali, a kada smo zaustavili agresiju ’91. Onda smo bili veliki. Mali smo, ali smo uspjeli iz ruševina obnoviti svaku zgradu, svaki dom, kazao je između ostaloga dr. Milinović. Predsjednica HDZ-a  Jadranka Kosor zahvalila se na veličanstvenom dočeku i atmosferi koja uvijek resi Ličko-senjsku županiju. U svojem se govoru dotakle nekoliko krucijalnih suprotnosti HDZ-a i lijeve koalicije.

 – SDP i njegovi partneri već su zaključili izbore, već su pobjednici. Zadnjih mjesec dana sustavno su se obrušili na nas. Čini se da im najviše smetaju aktivnosti pravosudnih tijela i naša ustrajnost da uništimo kriminal i korupciju, ma odakle dolazila. Onaj tko radi ispravno nema se čega bojati. Oni se boje da će DORH uskoro zakucati na vrata SDP-ovog gradonačelnika Rijeke g. Obersnela, da nam pojasni kuda je to otišlo preko 100 milijuna proračunskog novca. Potrošen je nenamjenski, dakle suprotno slovu zakona. Takivih primjera ima na pretek. Mi smo radili dobro, želimo politiku čistih računa, želimo modernu i europsku Hrvatsku. Radili smo naporno, a to ćemo činiti i naredne četiri godine. Lijeva je koalicija bila protiv našeg zakona o ništetnosti. Oni ili ne razumiju o čemu je ovdje riječ, ili ih nije briga za hrvatske branitelje. Mi smo samo željeli pokazati da se druga država ne može miješati u sudsku nadležnost Hrvatske, da agresor ne može našim braniteljima dostavljati sudske pozive i optužnice „skuhane u kuhinji“ zločinačke JNA. Samo smo to željeli. Kao što želimo da Srbija kaže istinu o sudbini naših 999 nestalih branitelja i civila. Sudovi Srbije nisu i nikada neće biti nadležni za hrvatske branitelje. Neslaganje  HDZ-a s SDP-om prije svega je sukob svjetonazora. Ja sam uvjerena da će to hrvatski građani znati vrednovati i 4. prosinca opet HDZ-u ukazati povjerenje, rekla je J. Kosor. Potom su se na pozornici predstavili kandidati sa stranačke liste za IX. Izbornu jedinicu. Zadnji dio posjeta Ličko-senjskoj županiji Jadranka Kosor iskoristila je kako bi se sastala s građanima Općine Lovinac. Ispred  Lovačkog doma predsjednicu HDZ-a  i njezin tim  dočekalo je okupljeno  mnoštvo na čelu s načelnik općine Danijelom Jurjevićem i predsjednikom Općinskog vijeća dr. Zlatkom Duvnjakom. Družeči se s domaćinima J. Kosor je zahvalila žiteljima ove općine na ustrajnosti tijekom rata, kao i tijekom obnove jer nakon „Oluje“ mještani nisu u Lovincu i Svetom Roku zatekli niti jedan objekt koji bi se mogao koristi. Nedugo nakon rata potpuno su obnovljene sve kuće na ovom području, izgrađena je nova infrastruktura i u svoje se domove vratio veći dio preživjelog stanovništva.

                                                                          M. S.

8 Komentari

  1. glas za hdz nije samo glas za hdz nego za sve hrvatske vrijednosti,za domovinski rat ,za branitelje,za eu,za nato ,za poduzetnistvo,za demokraciju….

  2. Nećemo valjda dopustiti da 4.12 pobjedi SDP, pa da nas vrate u vrijeme od prije 50 godina.

  3. Jadranka kosor odlicno radi svoj posao premijerke i predsjednice hdz-a.medjutim narod je u medijima,koji su uglavnom lijevi,stalno bombardiran sanaderom,pljackom korupcijom,crnim fondovima itd,tako da je moguce da vecina nece glasati za hdz,ne sto voli sdp,nego zele kazniti hdz zbog sanadera i gore navedenog.vazno je da hdz ostane stabilan,odan svom programu i dalje se zalagati za hrvatske vrijednosti,ako kukuriku i dodje na vlast,tu je previse tastina lidera a izazovi su veliki,tako da je moguce ubrzo bude parlamentarna kriza i hdz se trijumfalno vrati,a to je sve demokracija.nece biti smaka svijeta,bit ce nepravde koje ce jos vise ucvrstiti i ujediniti desnicu,izdrzao je hrvatski narod austrougarsku,srboslaviju ,komunisticku jugoslaviju pa moze ako treba i epizodu kukuriku.a hdz u neka bude skola da vise nikad ne dozvoli velikog vodju i njegov kriminal.nego da bude sluga hrvatskom narodu!hdz je na dobrom putu.vrijeme radi za hdz…hdz je ostvario strateske ciljeve neovisnost,sloboda,nato,eu…

  4. ja sve u zivotu radim iz uvjerenja,ideja i program hdz-a su uz pravaski program uvjek bili moj politički habitus….

  5. kukuriku u svom programu 21 u točci 13 koja se odnosi na branitelje kaze,necemo dirati u prava ISTINSKIH BRANITELJA,DRUGIM RJECIMA DIRAT ĆE,A PITAM SE TKO CE I KAKO ODLUCIVATI TKO EJ A TKO NIJE ISTINSKI BRANITELJ,DAKLE BIT CE REVIZIJA!!!I KAZU individualno ce mo provjeravati,znaci dovoljno da ste recimo neki hdz-ovac ili niste mi nesto ismpaticni prijavim vas i vi na reviziju d adokazete da ste istinski branitelj!ja vjerujem da ce svako zadiranje u prava hrvatskih branitelja biti bumerang koji ce razbiti glavu crvenim revanšistima i jugonostalgicarima!

Comments are closed.