Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac i predsjednik GV Otočca Slaven Prpić danas su posjetili Gradsko društvo Crvenog križa Otočac kako bi se upoznali sa provođenjem aktivnosti vezanih za prikupljanje pomoći stradalima od poplava.
Zahvaljujem se CK GD Otočac na trudu i poslovima koji je poduzeo u organizaciji skupljanja pomoći za poplavljena područja. Zahvaljujem se građanima Otočca i Gacke doline na velikoj pomoći koju su pružili i time dali svoj doprinos u pomaganjima onima kojima je pomoć najpotrebnija. Kako je vidljivo, građani su izuzetno dobro podržali ovu akciju a i sam Grad će se uključiti sa financijskim sredstvima u pružanju pomoći. Uvjeren sam da će se i sljedećih dana prikupiti još pomoći a ovim putem zahvaljujem se i pojedinim političkim strankama koje su se uključile u prikupljanje pomoći kao i 9. Gardijskoj brigadi i Udruzi posebne jedinice policije “Sokolovi 1991” Sinac, kazao je gradonačelnik Stjepan Kostelac.

Preds. GD CK Otočac Dragica Cvitković
Preds. GD CK Otočac Dragica Cvitković

GD CK Otočac sa akcijom prikupljanja pomoći započelo je još u nedjelju, kazala je Dragica Cvitković, predsjednica GD CK Otočac te dodala da su bili otvoreni u ponedjeljak i utorak od 07,00 do 18,00 sati i odaziv je bio jako dobar, pogotovo kad je riječ o hrani, higijenski i potrepštinama za djecu. Prikupljenu pomoć transportiramo prema centralnom skladištu HCK uz pomoć Konzuma jer se i on uključio u akciju prikupljanja pomoći za HCK. Kad je riječ o odjeći i obući tu nema problema, no hrana, voda i higijenske potrepštine su najpotrebnije. Odaziv je izuzetno dobar. Mi smo očekivali velike količine odjeće i obuće ali ljudi jako puno donose hranu, higijenu i dječje potrepštine, posteljinu i više smo nego zadovoljni. Akcija traje do daljnjeg što sve zavisi od potreba na terenu. Osim pojedinaca u akciju su se uključili učenici Srednje škole Otočac, Udruga „Maslačak“ i „Jamnica“ kojim također zahvaljujem. Danas također na ulazu u Konzum, sa klincima koji će animirati građane, uputit ćemo da građani donacije mogu ostaviti u Konzumu, a usporedno ćemo obavljati i akciju mjerenja šećera, kazala je predsjednica GD CK Otočac Dragica Cvitković.
Predsjednik GV Otočca Slaven Prpić zahvalio je građanima Otočca koji su, kako je kazao, pružili veliku pomoć u stvarima koje su potrebne ljudima koje je zadesila nesreća u poplavama. Ovim činom nije završena akcija stoga još jednom pozivam građane Otočca, koji su u mogućnosti, da se tokom cijelog ovog tjedna uključe u ovu akciju, kazao je Slaven Prpić.
D.P.