Kostelac: „Podnijet ćemo kaznene prijave protiv pojedinih osoba“

Tiskovna konferencija predsjednika GV Slavena Prpića, gradonačelnika Otočca Stjepana Kostelca, zamjenika gradonačelnika Nenada Jankovića i predsjednika kluba vijećnika nezavisne liste, HSS-a, SDP-a, i HSP-a – potpredsjednika GV Josipa Grčevića sazvana je zbog, kako je kazao Slaven Prpić, odgovora na pitanja koja su vezana uz aktualni sat sjednice GV te uz postupke ponašanja pojedinih novinara.

predsj.GV Otočca Slaven Prpić
predsj.GV Otočca Slaven Prpić

„Ispričavam se svim vijećnicima GV vijeća na neugodnosti što smo morali postupiti prema pravilniku o radu GV i morali udaljiti snimatelja „TV Loki“ g. Roberta Labrovića, isključivo radi remećenja reda sjednice. Dotični novinar je pristupio sjednici GV u pola sjednice, šećući i mašući kamerom i nismo znali snima li ili slika. Na taj je način ometao rad sjednice te smo bili primorani pozvati policiju da intervenira. Moram se nadovezati i na izjave vijećnika Milana Jurkovića na aktualnom satu na moju političku prostituciju i kupovinu mene osobno kao vijećnika HSS-a. Naviknuo sam na ovakve izjave g. Jurkovića još iz 2009. godine kad je on inicirao moju smjenu kao dir. TZ Grada Otočca, gdje je podnio kaznenu prijavu protiv mene radi zlouporabe položaja i ovlasti, što sam ja na sudu dokazao da ništa nije istina. Naviknuo sam ja na razne prijetnje, pozive telefonom kao 2009. godine uz prijetnje da će me udarati po stomaku i po nogama, što je strašno. Red je da ljudi znaju, do sada sam šutio zbog sebe, obitelji, ali više neću, došlo je vrijeme da i ja kažem svoju stranu istine. Mene nitko nije kupio, niti me je itko nagovorio kao vijećnika HSS-a da podržim gradonačelnika Stjepana Kostelca. Osobno sam uz konzultacije sa GO HSS-a Otočac donio tu odluku, za razliku od onih koji su 2008. godine kupovali sve vijećnike za tadašnje GV, i to raznim ucjenama, s radnim mjestima, s radnim mjestima djece itd.. Trebalo bi istražiti moju smjenu i imenovanje nove dir. TZ od strane Turističkog vijeća jer smo ja i buduća direktorica prilagali zamolbe, ali nitko nije udovoljavao uvjetima da imamo tri godine radnog iskustva u turizmu. No za šest mjeseci dotična je direktorica priložila potvrdu Državne uprave da ima pet godina radnog iskustva u turizmu na tim poslovima da bi svoju molbu završila kao istaknuti član HDZ-a sa sloganom „Idemo dalje“. Ja imam sve dokumente pa ako bude trebalo, rado ću ih pokazati. Naglašavam da se kao predsjednik GV držim poslovnika o radu GV i da korektno, temeljem zakona donosimo sve odluke. Zahtjev g. Jurkovića da se na idućem GV dostavi koliku imam plaću i naknadu kao predsjednik GV te razni natpisi na portalima kako imam u Komunalcu 20.000 kn i kao predsjednik GV 10.000 otkriva nam što je g. Jurković ustvari htio postići. Javnost treba znati da je moja plaća neto 7.800,00 kuna a naknada kao predsjednik GV 2.000,00 kuna mjesečno i to je sve i prava istina“- kazao je predsjednik GV Otočca Slaven Prpić.

Nastavak ispod oglasa
gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac
gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac

Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac kazao je kako su gradski vijećnici bili svjedoci nemilog događaja kada se nije poštivalo GV kao institucija. Bili smo svjedoci nedoličnog ponašanja jednog novinara, što je u stvari stara politika HDZ-a na čelu s Milanom Jurkovićem, a to je u stvari politika koja je doživjela krah i poraz na lokalnim izborima. Da je njihova politika bila dobra, zasigurno bi je građani podržali, stoga bi im bilo bolje da sudjeluju u konstruktivnom radu GV i donošenju odluka, a ne da rade ovo što su danas radili. Nema nama ništa g. Jurković spočitavati, neka on nama i javnosti objasni gdje je završilo 840.000 kn od prodaje naše sportske dvorane „Partizan“, neka javnosti objasni kako je mogao prije izbora, 08.svibnja prenijeti auto „Kia“, vlasništvo županije i darovati ga Gradu Otočcu? Imamo ugovor s potpisima tadašnjeg župana Jurkovića i gradonačelnika Maria Barkovića. Izgubili su izbore i isti auto se 04.06. vraća natrag u županiju i potpisuje Mario Barković i novi župan Milan Kolić. Odgovorite, Jurkoviću na ovo pitanje! Odgovorite, g. Jurkoviću kako je Grad Otočac kupio nekretninu za buduće groblje u Čoviću i platio 564.963 kn veličine jednog jutra ili 10.340 m2. Ovo su pitanja i za neke institucije, stoga ćemo najvjerojatnije podnijeti i kaznene prijave protiv nekih osoba. Mi znamo koliko je bivši župan napravio za grad Otočac a koliko za županiju, pokazatelji su jasni jer se vidi u kakvom je stanju županija i županijski proračun, a dokaz tomu je i proračun grada Otočca s deficitom od skoro 21 milijun kuna kad smo mi preuzeli vlast“ – kazao je gradonačelnik Kostelac.
Novinarima se obratio i zamjenik gradonačelnika Nenad Janković kazavši da su vijećnici danas mogli svjedočiti upadu jednog novinara, jednom igrokazu, koji je izazvao reakciju na način da je poremećen rad i red te vijećnici više nisu mogli funkcionirati. Kod nas se ovakvo ponašanje neće tolerirati i nećemo dozvoliti remećenje rada GV. Vijećnicima HDZ-a nije smetalo remećenje reda i rada sjednice GV i nisu našli za shodno da kažu to nije u redu. Vi ćete novinari imati priliku na tiskovnoj konferenciji HDZ-a čuti kako se teroriziraju novinari, da se ne može novinarski posao dobro obavljati, ali drago nam je da ste i vi drugi novinari stalno prisutni i da pratite rad GV pa sami prosudite tko je u pravu, kazao je Janković.

Dražen Prša