Kostelac protuzakonito imenovao Milana Tomaića savjetnikom!?

0

Državna revizija ovih je dana obavila još jedan nadzor nad radom Grada Otočca i utvrdila ono na što smo već upozoravali – da je imenovanje savjetnika Mile Tomaića (SDP) suprotno statutu i protuzakonito, javlja  Indirektno.

Revizija je naime utvrdila da gradonačelnik nema ovlasti imenovati savjetnike, ali Kostelac je bez obzira što to nije smio imenovao Milu Tomaića (SDP) za savjetnika i tako si osigurao podršku SDP-a u prošlom sazivu Gradskog vijeća. Revizija je utvrdila i da je to nezakonito plaćanje Mile Tomaića koštalo građane Grada Otočca 50.000 kuna godišnje odnosno oko 200.000 kuna u mandatu.

Oglas

Ovo nije prvi slučaj Kostelčevog kupovanja glasova gradskih vijećnika jer je za podršku Slavena Prpića koji je prebjegao sa liste HDZ-a istoga nagradio mjestom predsjednika Gradskog vijeća, ali i dobro plaćenom rukovodećom funkcijom u gradskom poduzeću Gacka gdje ga je stavio i u Nadzorni odbor istog poduzeća u kojem je ovaj nadzirao sam sebe.

Kostelac je tako kao i SDP-ova bivša županica Marina Lovrić Merzel protuzakonito imenovao i plaćao savjetnika, pa se građani pitaju slijedi li Kostelcu kazneni progon?

L.O./I.D.