Govoreći o nedjeljnim parlamentarnim izborima kao kandidat mosta u IX. Izbornoj jedinici, gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac zahvalio je svim građanima Ličko senjske županije i IX. Izborne jedinice na podrški koji su dali kandidatima sa liste MOST-a.
„Naravno da bi bili zadovoljniji da smo postigli bolje rezultate, no mi smo ispunili svoje ciljeve a cilj je bio da MOST dobije između 12 i 15 mandata u Saboru RH. Upravo X. izborna jedinica koja je dobila 3 mandata i IX. koja je dobila 2 mandata je ono s čim MOST sa 13 mandata sudjeluje u sastavljanju Vlade. Mi smo pomogli MOST-u u ostvarenju ciljeva, time i ulasku u pregovore oko sastavljanja Vlade. Tendencija MOST-a je da politički život u Hrvatskoj ne bude prepušten samo dvijema strankama već da budu uključeni i drugi.
Govoreći o rezultatima u IX. izbornoj jedinici Stjepan Kostelac je rekao da je osobno zadovoljan jer je od 211.000 glasača koji su izašli na izbore, treći je na listi po broju glasova, znači da smo ostvarili određene rezultate.
Istaknuo je da je samo u Otočcu MOST ostvario 18,5 posto glasova birača i time postao druga stranka po snazi.
U MOST-u su zadovoljni jer je cilj postignut sa 13 osvojenih saborskih mandata, rekao je gradonačelnik Kostelac dodajući kako je ostvarena i poveznica sa centralnom vlasti u Zagrebu za koju vjeruje da će se ubrzo formirati.
„Moje ime i ja osam dana prije izbora se nastojalo deskreditirati sa niz laži i to spada u prljavu kampanju a ne u konkretne činjenice i iznošenje pravih argumenata. Poštujemo drugačija mišljenja, u Prozoru se borimo za projekt aglomerizacije koji je vrijedan 100 milijuna kn no ako ljudi misle drugačije, poštujem i to, no gradska vlast je uvijek bila za suradnju, uvažavanje drugih mišljenja, sukreiranje politike ali odaziva je bilo malo. Nastavit ćemo tako i završiti mandat kako treba, kazao je gradonačelnik Kostelac.
Komentirajući pregovore između MOST-a i HDZ-a na državnoj razini Kostelac je izrazio želju da završe pozitivno a ne kao do sada, kako je rekao, da imamo probleme koji štete Hrvatskoj. Zahtjevi sa lokalne razine identični su MOST-ovim zahtjevima i kroz ostvarene kontakte lakše će se boriti za interese građana, Otočca i Županije Ličko senjske, rekao je Kostelac ne isključujući ni zajedničku suradnju ali to zahtijeva drugačija ponašanja.
„Svi zajedno treba da se borimo za interese grada Otočca, a ne služiti se deskreditacijama, trebamo činiti sve da što više postignemo za naše građane i naš grad. Suradnja nije do sada bila moguća zbog isključivosti pojedinih ljudi“ – rekao je gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac.
Dražen Prša