U protekla 24 sata na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, jedna prometna nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira, pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava i nestanak osobe.

Kriminalitet

U vremenu od 1. siječnja do 17. veljače 2020. godine sa stovarišta u šumskom predjelu Krbavica, nepoznati počinitelj je otuđio 20 m³ drvnih sortimenata u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Korenici. 

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Javni red i mir 

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je svađom i vikom na području Gospića, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.    

Na velebitu pronađeno ručni bacači raketa i minobacačke mine

Policija je jučer zaprimila dojavu da su na planini Velebit, predio Mali Golić, Općina Lovinac, pronađena minsko-eksplozivna sredstva. 

Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske utvrdili su da se radi o 7 ručnih bacača raketa i 3 minobacačke mine, zaostale iz Domovinskog rata.

S obzirom da su navedena minsko-eksplozivna sredstva bila u vidno oštećenom stanju i nisu bila sigurna za transport, uz poduzimanje svih potrebnih sigurnosnih mjera uništena su na mjestu pronalaska.

L.O./PULS