Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom iz Bjelovara i 25-godišnjakom iz Zagreba, zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo prisile prema službenoj osobi. Sumnjiče se da su u subotu, prilikom intervencije povodom narušavanja javnog reda i mira fizički napali policijskog službenika. Oni su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavlja se nadležnom državnom odvjetništvu.
Zbog vrijeđanja i omalovažavanja službene osobe protiv 33-godišnjaka biti će podnesen i Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.
Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je troje hrvatskih državljana sudjelovalo u narušavanju javnoj reda i mira vikom i galamom, te je protiv njih podnijet Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu. Sve se dobro okončalo samo se ne zna gdje se sve ovo dogodilo.
Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim slovenskim državljaninom, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Slovenac je tijekom zabave malo i „radio“ jer je jučer kod noćnog kluba na plaži Zrće ukrao torbicu s osobnim stvarima 28-godišnjoj državljanki BiH.
Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom i 23-godišnjakom (obojica s područja Siska), zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krađe. I oni su „radili“ kod plaže Zrće gdje su ukrali novčanik s osobnim dokumentima vlasništvo 24-godišnjeg austrijskog državljanina.
Lopovi su aktivni i u Nacionalnom parku Plitvička jezera gdje nestao je novčanik s osobnim dokumentima na štetu 51-godišnje švicarske državljanke.
Noću, 21./22. srpnja 2017. godine, na odmorištu Brinje na autocesti A-1 u smjeru juga, nepoznati počinitelj provalio je u kamper austrijske nacionalne oznake iz kojeg je otuđio novčanik sa novcem u vlasništvu 55-godišnjeg slovenskog državljanina.
Tijekom vikenda na području Novalje nepoznati počinitelj su iz dvije kuće ukrali torbicu s osobnim stvarima na štetu u 55-godišnjakinje iz Kastva i dva bicikla na štetu 32-godišnjeg njemačkog državljana, a sa plaže auto kampa Straško torbicu s osobnim stvarima na štetu 53-godišnjeg nizozemskog državljana.
Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je „manitanje“ u vožnji i 98 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 18 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Korenici, kod 19-godišnjaka s područja Udbine (1.75 g/kg).
Dečki su se fajtali na području Gospića (1) i Novalje (1), a omalovažavali i vrijeđali službene osobe u Novalja.
U subotu na graničnom prijelazu Užljebić tijekom granične kontrole u suradnji s djelatnicima Carine, u sklopu koje je izvršena kontrola osobnog vozila marke Audi, nizozemskih nacionalnih oznaka s kojim je upravljao nizozemski državljanin u prtljažnom prostoru zatečen je turski državljanin.
Zbog nezakonitog prelaska državne granice uhićen je turski državljanin, dok je nizozemski državljanin uhićen zbog pomaganja u nezakonitom prelasku državne granice. Oni su uz Optužni prijedlog privedeni sucu nadležnog prekršajnog suda koji ih je kaznio novčanom kaznom. Turskom državljaninu izdano je rješenje o protjerivanju iz RH, te rješenje o povratu.

PULS/L. O.