Krađa na Plitvicama – u prometnoj nesreći jedna osoba teže ozlijeđena

Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda (7. – 10. rujna 2018. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, devet prometnih nesreća,  jedna dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava i jedan pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava.

U subotu u Nacionalnom parku Plitvička jezera, nepoznati počinitelj je iz torbe otuđio novčanik  u vlasništvu 76-godišnjeg državljanina Italije.

Nastavak ispod oglasa

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu  podnijeti kaznenu prijavu.

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama dogodile su se na području Korenice, Otočca i Korenice. U njima je jedna osoba teže, dok su dvije osobe lakše ozlijeđene.  

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile se na području Korenice, Gospića i  Karlobaga.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 39 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 2 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju u Gospiću, kod 21-godišnjaka iz Gospića (1.80 g/kg).  

Dragovoljna predaja oružja

U petak je građanin iz mjesta Brlog dragovoljno predao 435 komada raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske preuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

L.O./PULS