Krađa u Nacionalnom parku, divljanje na autocesti

Tijekom proteklog vikenda (10. – 13. srpnja 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, sedam prometnih nesreća, dva narušavanja javnog reda i mira i pet nedozvoljenih glisiranja.

Evidentirana kaznena djela dogodila su se na području Nacionalnog parka u petak, 10. srpnja 2020. godine kada je nepoznati počinitelj otuđio ruksak s novcem i osobnim dokumentima u vlasništvu 57-godišnjeg njemačkog državljanina, te u subotu, 11. srpnja kad je nepoznati počinitelj iz osobnog automobila otuđio ruksak s mobitelima i laptopom u vlasništvu 45-godišnjeg njemačkog državljanina. 

Nastavak ispod oglasa

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Za vikend dvije prometne nesreće s  ozlijeđenim osobama

Dvije prometne nesreće su s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića. U njima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 113 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 7 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Zalužnici, kod 48-godišnjaka iz Vrhovina (2.22 g/kg). Protiv njega će biti dostavljen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 238 km/h izmjerena je u petak na autocesti A-1, između Gospića i Gornje Ploče, u smjeru Splita, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 31-godišnjak iz Zagreba upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

Policija i dalje nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, kao što su alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Gospića, te svađom i vikom na području Novalje.

 Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.    

Nedozvoljeno glisiranje

Proteklog vikenda su policijski službenici pomorske policije Policijske postaje Senj na više lokacija oko otoka Raba i Krka u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale), zatekli 5 osoba, tri njemačka, austrijskog i talijanskog državljana. 

Zbog utvrđenih prekršaja izdani su im obavezni prekršajni nalozi.

-Policijski službenici pomorske policije nastavit će kontinuirano provoditi nadzor i poduzimati sve potrebne mjere i radnje u cilju sprječavanja eventualnih ugroza i nesreća na moru, priopćeno je iz policije.

L.O.