Naslovnica Crna Kronika Krađe i provale obilježile vikend

Krađe i provale obilježile vikend

2
Foto:MUP

KORENICA – Policijski službenici PU ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad osam osoba (trojica 18-godišnjaka, 19-godišnjak, 20-godišnjak, 21-godišnjak, 22-godišnjak, 23-godišnjak) s područja Šibenika zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo razbojničke krađe.

Sumnjiče se da su u subotu oko 14.30 sati u Korenici iz jedne trgovine otuđili prehrambene i alkoholne proizvode u vrijednosti od oko 700 kuna, u čemu ih je pokušao spriječiti 45-godišnji djelatnik trgovine, kojeg su fizički napali i lakše ozlijedili.

Oni su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja dovedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

U razdoblju od 1. do 12. prosinca 2014. godine u mjestu Mrzli Dol, grad Senj, nepoznati počinitelj provalio je u garažu vlasništvo 82-godišnjaka iz Rijeke iz koje nije ništa otuđio, te u garažu vlasništvo 82-godišnjaka iz Karlovca iz koje je otuđio razni alat.

Noću 13./14. prosinca 2014. godine u Švici, grad Otočac, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu vlasništvo pravne osobe sa sjedištem u Otočcu iz koje je otuđio novac i duhanske proizvode.

Noću 13./14. prosinca u Jezeranama, općina Brinje, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt vlasništvo pravne osobe sa sjedištem u Jezeranama, iz kojeg je otuđio novac.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnim državnim odvjetništvima biti podnijete kaznene prijave.

PULS

2 Komentari

  1. Za sve je krivo državno odvjetništvo i sudovi… jako sporo ili nikako procesuiraju izgrednike koje policija i uhvati na djelu.. a pomalo mi se čini da su sa zakonima koji su na snazi (da ako se otuđi do 2000 kn) oštećenik mora sam tužiti te osobe pa na taj način odvjetništvo je dalo krila mladima ili već da to stalno rade… a i čini mi se da neke i štiti…SRAMOTA!

Comments are closed.