Iza nas je jedan nemirni vikend. Barem tako stoji u izvješću Policijske uprave ličko-senjske koje između ostaloga spominje novu krađu u NP Plitvička jezera gdje je lopov ukrao osobne dokumente i solidne novčane iznose, vlasništvo dviju japanskih državljanki. Što se više zahuktava turistička sezona i povećavaju se gužve, tako su lopovi sve aktivniji pa će pljačke turista biti česte teme crnih kronika.
Tijekom proteklog vikenda na području PU ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 67 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 9 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je jučer u Gospiću koda je 35-godišnjak iz Gospića „napuhao“ 1,81 g/kg. Najveća utvrđena brzina kretanja vozila od 234 km/h izmjerena je također jučer na autocesti A-1, između Gospića i odmorišta Janjče, u smjeru Zagreb. Slovenskom se državljaninu (40) jako žurilo pa je žurbu platio novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.
Da vikend ne bude dosadan pobrinuli su se i fajteri na području Gospića, Otočca i Novalje. Osim toga, u Otočcu su našli vremena da bi vrijeđali i omalovažavali službene osobe (policajce).

L. O.