Krade se sve i svašta, muškarac kod Udbine automobilom naletio na konja

Ilustracija

U razdoblju od 7. do 9. listopada 2019. godine na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela i tri prometne nesreće.

U vremenu od veljače do 7. listopada 2019. godine u Svračkovom Selu, nepoznati počinitelj je sa crkve koja je u fazi obnove otuđio 20 kubika klesanog i lomljenog kamena.

Nastavak ispod oglasa

Noću 7./8. listopada 2019. godine u Otočcu, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Otočcu, iz koje je otuđio razni alat i za sada neutvrđeni novčani iznos.

Jučer je nepoznati počinitelj na parkiralištu u Nacionalnom parku Plitvička Jezera provalio u osobni automobil dubrovačke registracijske oznake u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Dubrovniku, iz kojeg je otuđio odjeću u vlasništvu 30-godišnjeg američkog državljanina.

 Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu. 

Promet

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca, Korenice i Senja. 

Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila jučer u 6.30 sati na dionici državne ceste broj 1 u mjestu Jošani, kada je 52-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao osobnim automobilom slovenske nacionalne oznake, iz smjera Korenice u smjeru Udbine, te je prednjim desnim dijelom automobila udario u konja, odbacio ga ulijevo na meki teren gdje je uginuo, a na vozilu je nastupila materijalna šteta. 

Izvršenim očevidom utvrđeno je da se konj na kolniku nalazio bez nadzora vlasnika, te mu je vlasnik trenutno nepoznat, zbog čega policijski službenici poduzimaju aktivnosti u cilju utvrđivanja vlasnika konja. 

“Napominjemo da su vlasnici domaćih životinja dužni životinje držati pod nadzorom i poduzeti sve mjere kako se životinje ne bi zadržavale na cestama. 

Također pozivamo i vozače na maksimalni oprez na prometnicama i da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti”, priopćeno je iz PU ličko-senjske.

L.O./PULS