Krade se sve od reda: nakit, drva, motorne pile…

Na sreću je sve više otkrivenih kaznenih djela s područja Policijske postaje Otočac. Sada su  dovršili kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom iz Doljana zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Njega se sumnjiči se da je u vremenu od 15. do 20. listopada 2020. godine u šumskom predjelu Doljani posjekao i ukrao 73 stabla bukve i javora u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Vrhovinama.

Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Nastavak ispod oglasa

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjakom s područja Općine Pakoštane, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. Sumnjiči se da je u petak, 27. studenog u mjestu Klapavica prijetio smrću 59-godišnjaku s područja Općine Muć. 

On je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Opet se tek naknadno otkrivaju provale i krađe u osamljenim kućama diljem Like. Tako je u vremenu od 17. kolovoza 2019. godine do 27. lipnja 2020. godine u Štikadi, nepoznati počinitelj iz obiteljske kuće u vlasništvu 68-godišnjakinje iz Zagreba ukrao dvije motorne pile, a iz dvorišnog objekta dimovodnu cijev i reflektor.

U vremenu od 23. do 29. studenog 2020. godine s livade u Gospiću, nepoznati počinitelj je ukrao traktorske grablje u vlasništvu 57-godišnjaka iz Gospića.

Više je sofisticiran lopov koji je u utorak, 10. studenog 2020. godine u Mogoriću iz obiteljske kuće u vlasništvu 66-godišnjakinje iz Kastva ukrao nakit i ručne satove.

Noću 28./29. studenog 2020. godine u mjestu Crni Vrh, nepoznati lopov provalio je u kontejner iz kojeg je otuđio 4000 metara bakrenog kabla, kutiju sa spojnicom za kabel i kutiju sa završnicom za kabel, što je uz pomoć radnog stroja koji se tamo otključan nalazio dovezao do svog vozila, oštetivši pravnu osobu sa sjedištem u mjestu Blato.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 14 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 28. studenog na državnoj cesti broj 522 kod čvora Gornja Ploča, kod 46-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.65 g/kg). 

PULS/L. O.