Na području Policijske uprave ličko-senjske  protekloga vikenda evidentirana su tri kaznena djela, tri prometne nesreće i jedno narušavanje javnog reda i mira. 

U vremenu od 1. studenog do 3. prosinca 2020. godine u Klenovcu, Općina Perušić, nepoznati lopov je iz nenaseljene kuće ukrao tačke, aparat za varenje i udarni čekić u vlasništvu 33-godišnjakinje iz Klenovca.

Nepoznati počinitelj je 3. prosinca 2020. godine u Otočcu iz garaže ukrao motornu pilu u vlasništvu 43-godišnjaka iz Otočca. 

Tijekom 2020. godine u šumskom predjelu Perušića, nepoznati počinitelji posjekli su i otuđili 26 stabala hrasta kitnjaka, 14 stabala bukve, 28 m³ bukve i jedan m³ javora, oštetivši pravnu osobu sa sjedištem u Perušiću.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se na području Gospića, Otočca i Korenice. 

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su 32 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 2 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 5. prosinca na autocesti A1, na području Gospića, u smjeru Splita, kod 30-godišnjaka iz Gospića (1.59 g/kg). 

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom na području Gospića, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.    

PULS/L. O.