Iz policijske bilježnice ovih dana možemo čitati o raznim vrstama krađa. Od onih po plažama na morskim destinacijama, krađa novčanika i osobnih dokumenata, provala u kuće i stanove i krađa raznih predmeta. Krađe su ovih dana zavladale županijom, a lopovi više ne biraju što ukrasti.
Načelnik PU Ličko senjske Ante Podnar upozorio je javnost na pojačani oprez kad je riječ o krađama, kazavši da na pojedinim mjestima kao što su turističke destinacije, poput nacionalnog parka, parka prirode i priobalno otočnog dijela županije nalazi se znatno veći broj građana nego što je taj broj u drugim dijelovima Hrvatske. Dodao je da kada se govori o terminima u godini, poznato je da u ljetnim mjesecima na neke dijelove odnosno područja dođe i na desetak puta više građana nego što ima domicilnog stanovništva. Kad dođe do takve pojave, takvog naglog povećanja broja turista, posjetitelja određenih područja, dolazi neminovno i do pojave kriminaliteta koji se zove turistički kriminalitet. Načelnik Podnar drži da to ne znači da građani smanje oprez i na ostalim područjima jer drski kradljivci ne biraju sredstva, način i vrijeme svojih pohoda.
Ono što je „iscurilo“ iz policijske bilježnice je ne tako česti slučaj da se kradu i domaće životinje. Tako je protekli tjedan, tijekom noći sa srijede na četvrtak, na području Općine Udbina, iz nezaključane staje vlasništvo 43- godišnjaka iz mjesta Krbava, lopov došao na ideju da ukrade kravu. Zamišljeno i ostvareno. Krava je ukradena iz štale, a po svemu sudeći odvezena je prijevoznim sredstvom. Kako je kazala policijska službenica Nataša Agatić, policijski djelatnici obavljaju istražne radnje i po zadnjim informacijama postoje indicije o mogućem počinitelju ove krađe.
Kakva nam vremena dolaze, osim što je postala navika da se ključaju ulazna vrata kuća i stanova, očito je da će porasti prodaja lokota za štale, kokošinjce i ostala boravišta domaćih životinja.
LO