Najveći talent za poraze je Nikola Maras, to je sada jasno i pticama na grani. Kao kletva zvuči dao Bog da te podrži Maras, onda sigurno gubiš. Koliko je ulizivanja i uvlačenja Maras pokazao kada se nije odvajao od Ostojića dok je ovaj bio ministar i dolazio u Gospić graniči sa dobrim ukusom. Onda mu je bio dobar za fejs i hvaljenje. Onda slijedi naravno neljudski i ljigavi potez Marasa da podrži Miljenića. Mnogi su to komentirali na način da su tu ljigavost i očekivali od Marasa. Još je jednom došlo do potvrde da nasilnička ponašanja kad je politika u pitanju ne prolazi kod normalnih birača.

Ima li korupcije u Marasovu nepotizmu ???

Sjetimo se bombardiranja Marasa oko raznih afera koje su odbacile i institucije države, a kad o kriminalu i aferama govori Maras, onda je to tragikomično. Nepotizam je temelj za korupciju. Još navodno institucije istražuju je li Maras trgovao svojim političkim utjecajem kad je stavio svoju ženu za ravnateljicu jedne javne ustanove, a svi u Gospiću znaju da je bio glavni kadrovik od Doma zdravlja, Pošte, nacionalnih parkova i da dalje ne nabrajamo. No pustimo institucije da na miru obavljaju svoj posao, navodno su se jako zainteresirale….

Maras je najgori SDP-ovac u državi

Marasova podrška Miljeniću je naravno samo štetila. Maras je okrenuo leđa i samom Jovanoviću koji ga je tako zdušno pomagao i zbog kojega je došao na listu, a svi znaju da je bilo normalnijih SDP-ovaca za postaviti na listu. Kad te podrži najnesposobniji SDP-ovac koji ima najgore rezultate u državi, pa još tome pridodaje nasilničku politiku onda je sve jasno. Naravno ovo je još jedan debakl onoga koji na silu želi pobijediti, a to se u politici ne može. Mnogi se pitaju ima li Maras u svojim karakteristikama prirodno ugrađenu agresivnost bilo koje vrste sa kojom želi nekoga ili nešto dovoditi u red. Naravno sila nigdje ne pomaže samo otkriva probleme, karakter i istrošenost.

Maras bez imalo karaktera?

Vidjet će se ima li Maras imalo karaktera, jer ako ima mora nakon svih debakla podnijeti ostavku i na taj način pomoći SDP-u. No sumnjamo da ima. On će vjerojatno ponovno u utrku za gradonačelnika ili župana, a to jamči ponovni debakl kao kada je fizički nepripremljen, sa pozamašnim viškom kilograma trčao, bolje reći teturao Gospićem što je bilo degutantno za gledati. Koga će sada optužiti za ovaj debakl?

Koga će Maras optužiti za najnoviju katastrofu, Benkoviće?

Do sada su uvijek drugi bili krivi za njegove katastrofalne rezultate, on naravno nikada. Koga će sada optužiti za poraz, željno se isčekuje. Možda je kriv Benković kojega je tako zdušno branio, a institucije države i tu su rekle da nije bio u pravu pa jadni Benković mora vraćati nezasluženo stečenu lovu, ali instrukcije bez poreza malo možda pomognu u tome. Političara koji nema niti jednog, ali baš niti jednog uspjeha u desetak godina bavljenja politikom svatko bi poželio za suparnika. Svakom normalnom je sve jasno, osim naravno Marasu.

V. I.