Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske dovršili kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjom hrvatskom državljankom zbog osnova sumnje da je počinila kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, te povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga Senjkinju se sumnjiči da je u vremenu od 7. siječnja 2015. godine do 24. prosinca 2019. godine kao ravnateljica jedne udruge sa sjedištem u Senju zlouporabila svoj položaj i ovlasti te protivno Zakonu o udrugama samostalno, fiktivno osnovala tijela pravne osobe krivotvoreći potpise predsjednice skupštine i članova odbora na statutu, a potom i druge odluke i dokumente koje donose skupština i odbor.

Sumnjiči se da je protupravno koristila kreditnu karticu te pravne osobe za kupnju roba i usluga u privatne svrhe i vršila isplate s poslovnog računa bez opravdanja stvarnog utroška, te je prisvojila mobilni uređaj i tablet čime si je ukupno pribavila protupravnu imovinsku korist u iznosu ne manjem od 138.405,50 kuna.

Uz to se sumnjiči da nije vodila poslovne knjige koje je bila dužna voditi sukladno Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija. Protiv nje je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena kaznena prijava.

L. O./PULS