U svojem zadnjem izvješću Policijska uprava ličko-senjska izvijestila je javnost o nekoliko provala i krađa koje su se dogodile unatrag dva dana. U  mjestu Bušević kod Donjeg Lapca nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću vlasništvo 63-godišnjaka,  iz koje je otuđio razne kućanske predmete i 30 počastio se 30 litara rakije. Krađa s većom materijalnom štetom dogodila se u selu   Vrataruša kod Senja  gdje je nepoznati počinitelj provalio  u ograđeni prostor vlasništvo pravne osobe iz  Senjua, pa je iz teretnog automobila  otuđio 500 litara pogonskog goriva i više akumulatora.

 

Mediji su već javljali o jučerašnjem incidentu  na autocesti A-1, u smjeru juga, na odmorištu Zir. Nešto iza 17 sati u ugostiteljskom objektu došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane 12  mlađih osoba, navijača „Hajduka“ s područja Solina, Knina, Splita, Imotskog, Ramljana, Sutivana i Unešića koji su verbalno  napali 7-članu delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza , a potom  i  fizički napali dvojicu članova HNS-a. Nakon izlaska iz lokala  ista grupa je oštetila automobil s kojim je delegacija Hrvatskog nogometnog saveza putovala. U navedenom sukobu nije bilo ozlijeđenih osoba. Dva su napadača  uhićena i uz optužni prijedlog su  privedeni nadležnom prekršajnom sudu.

Jučer je u mjestu Medak kod  Gospića  jedan mještanin  u zapuštenom dvorištu pronašao dvije ručne bombe, 100 komada raznog streljiva i 18 komada detonatorskih kapisli, zaostalih iz Domovinskog rata, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu PU ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

H.J.