I do su se mnogi spremali što veselije ispratiti staru i dočekati Novu godinu, neki su imali posve drugačije zamisli i poslovne zanimacije.
Kako je izvijestila PU Ličko senjska tijekom proteklih novogodišnjih blagdana (31. prosinca 2015. godine – 4. siječnja 2016. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, osam prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira.
Tako je 25 – godišnjak iz Belišća 01. siječnja 2016. godine oko 01,00 sati u Gospiću, ispred jednog ugostiteljskog objekta otuđio osobni automobil u vlasništvu 23-godišnjaka iz Gospića.
Dan ranije, noću 30./31. prosinca 2015. godine u Gospiću, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Otočcu, iz koje je otuđio zasad neutvrđenu količinu cigareta i čokolada. Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske obavili su kriminalistička istraživanja te podnijeli prijavu zbog osnova sumnje za počinjeno djelo krađe, dok se za provalnikom u trgovinu traga.
U subotu, 2. siječnja u 14.45 sati na državnoj cesti broj 25, u mjestu Baške Oštarije, općina Karlobag, dogodila se prometna nesreća sa ozlijeđenim osobama.
Prometna nesreća dogodila se kada je 75-godišnji talijanski državljanin upravljajući osobnim automobilom talijanske registracijske oznake, iz smjera Gospića u smjeru Karlobag, uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad automobilom i sletio udesno van kolnika.
U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena putnica, 76-godišnja talijanska državljanka, dok je vozač lakše ozlijeđen. Protiv vozača će zbog izazivanja prometne nesreće nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (4), Otočca (2) i Senja (1).
PULS/DP